28 Top Mountainbike-uitrustinglijst

Het maakt niet uit of je een beginner bent of al decennia op de fiets, er zijn een paar dingen die je moet hebben voordat je op pad gaat.   De meeste hiervan zorgen er niet alleen voor dat je de hele rit geniet van je rit, maar andere kunnen ook een soort van veiligheid en bescherming bieden tijdens de hele rit. Hier zijn mijn beste mountainbike-versnellingen die je altijd bij je moet hebben.

Vragen die u uzelf moet stellen voordat u besluit wat u moet doen

Eerlijk gezegd hebben we een breed scala aan mountainbiketoestellen en -artikelen en het is duidelijk dat je elk artikel op geen enkele manier met je mee kunt nemen. Om u te helpen bij het bepalen van wat u mee moet nemen en wat u thuis moet achterlaten, moet u rekening houden met het volgende.

  • Wat is het doel ? Dit zou waarschijnlijk de allereerste vraag moeten zijn die u uzelf moet stellen. Wat doet de uitrusting? Op welke gebieden heb je misschien de uitrusting nodig om je te helpen?
  • Is het essentieel ? Kun je dingen zonder doen? Omdat je niet alles ingepakt zult hebben voor die reis, moet je erachter komen wat je nodig hebt en wat niet. Er zijn fietsversnellingen en items die je niet nodig hebt en waar je zonder kunt. Geef dus prioriteit aan het beginnen met wat u niet kunt, helemaal tot aan de dingen die u zelden zou gebruiken.
  • Wat is uw budget ? De hoeveelheid geld die u in deze versnellingen wilt steken, bepaalt ook wat u meeneemt. Als u zich bijvoorbeeld twee jassen kunt veroorloven, kunt u er twee krijgen; een voor koude omstandigheden en de andere voor die warme ritten.

TOP MOUNTAIN BIKING GEAR LIJST:

 

FIETSKLEDING

Er is kleding die speciaal voor dergelijke activiteiten is ontworpen. Als motorrijder wil je er misschien voor zorgen dat je met de juiste kleding gaat.

FIETS SHORTS

Ze zijn niet zoals die traditionele korte broeken die we gewend zijn. Ze zijn gemaakt van materialen die uw comfort tijdens het rijden verbeteren.

 

EEN PAAR FIETSHANDSCHOENEN

Hoewel de meeste mensen het niet prettig vinden om een ​​paar handschoenen te dragen, kunnen ze echt van pas komen tijdens het fietsen. Ze helpen uw handen te beschermen tegen wrijving en trillingen, vooral bij het hanteren van die technische paden en terreinen. Handschoenen kunnen ook helpen uw hand te beschermen in geval van een crash.

 

JERSEY MET KORTE MOUWEN

Zoals bij elke andere buitenactiviteit, kun je je niet voorstellen hoeveel nuttige voordelen je kunt halen uit een shirt met korte mouwen. Het wordt geleverd met zweetafvoerende functies zonder haken. Ze hebben ook vakken waar je wat van je waardevolle spullen in kunt opbergen.

 

ZONNEBRIL

Zonnebrillen zijn niet alleen bedoeld voor professionele racers, maar ook voor liefhebbers van mountainbiken. Deze gadgets kunnen uw ogen helpen beschermen tegen fel zonlicht en ook tegen kleine steentjes en stof die in uw ogen kunnen komen.

 

THERMISCH JAS

Als je weet dat je een van de koudste gebieden buiten de stad gaat bezoeken, moet je jezelf warm houden. Er is geen betere manier dan met het gebruik van een thermische jas. Dit soort jassen kan je zelfs bij temperaturen onder nul laten ontwormen.

 

SCHOENEN

Hoe u uw voeten beschermt tijdens het rijden, is belangrijk en er moet goed op worden gelet bij het kiezen van de juiste uitrusting voor uw volgende rit. Onze voeten hebben het meest te lijden als het gaat om technische ritten en misschien wil je ervoor zorgen dat ze het beste schoeisel krijgen.

MOUNTAIN BIKE SCHOENEN

Als het om schoenen gaat, staan ​​schoenen bovenaan de lijst. Met de beste mountainbikeschoenen kunt u veilig en stabiel rijden op vlakke of clippedalen. Hier moet je op zoek naar een goede pasvorm. Het moet ook worden geleverd met een snag-free vetersysteem.

 

MOUNTAIN BIKE SOKKEN

Net als die traditionele sokken, we zijn het allemaal gewend, je kunt je niet voorstellen wat je kunt halen uit de beste mountainbikekousen. Ze helpen je voeten tijdens de rit droog en comfortabel te houden. Hiervoor moet je op zoek naar een mooie stof en ook een goede pasvorm.

 

THERMISCHE SCHOENHOEZEN

Net als thermische jassen, met de beste thermische overschoenen, kun je ook niet fout gaan als je je in een koude omgeving bevindt. Deze hoes helpt je voeten warm te houden terwijl je geniet van die gekke ritten in de winter.

 

VEILIGHEIDSSPULLEN

HELM

Vrijwel voor de hand liggend, maar het is gewoon verrassend hoe de meeste mensen buiten rijden. Schaf een fatsoenlijke helm aan en je wordt beschermd tegen die levensbedreigende hoofdletsels in geval van een verkeersongeval.

 

KNIE- EN ELLEBOOGKUSSENS

Eerlijk gezegd kan het daar echt gek worden; en je kunt betrokken raken bij een  crash. Daarom moet u de beste elleboog- en kniebeschermers krijgen. Deze pads helpen uw gewrichten te beschermen in geval van een verkeersongeval.

 

DE LICHTEN VAN DE BERGBIKI

U kunt in het donker zijn en als u niet over de juiste fietsverlichting beschikt; je kunt in het wild stranden. Dus voor een beter zicht op de paden en ook voor uw eigen veiligheid, heeft u de beste mountainbike-verlichting nodig . Het is een essentieel item, vooral als je weet dat je uren gaat rijden met de kans dat je in het donker komt te staan.

 

EHBO DOOS

Ongelukken gebeuren en soms kunt u bij een ongeval betrokken raken. Een EHBO-doos kan echt van pas komen. Zorg er echter voor dat het in één waterdichte verpakking wordt geleverd. Enkele van de dingen die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat het is, zijn onder meer verband, desinfecterende doekjes, gaas en een pincet

 

NAVIGATIESYSTEMEN

Mountainbiken vereist , net als elke andere buitenactiviteit zoals wandelen , dat je goed uitgerust bent als het op navigatie aankomt. Hiervoor heeft u de volgende apparaten nodig voordat u daadwerkelijk met uw fiets op pad kunt gaan

MOUNTAIN BIKE GPS

Dit apparaat speelt een sleutelrol als je daar in het wild bent. Je kunt het gebruiken om je weg in het wild te vinden. U kunt het ook gebruiken om uw routes van tevoren te plannen. Bij het kopen van dit apparaat moet je letten op een lange batterijduur en ook op gebruiksgemak.

 

KAARTEN & GIDSEN

Deze kunnen echt van pas komen wanneer u een nieuw gebied bezoekt. Hiermee kunt u gemakkelijk routes vinden of zelfs routes plannen om van tevoren te nemen. Idealiter moet u bij het kiezen van waar u voor gaat, kiezen voor gekleurde kaarten. Ze moeten ook worden geleverd met een gedetailleerde beschrijving.

 

ETEN EN WATER

HYDRATIESYSTEEM

Je wordt misschien gelokt door die goedkope waterflessen, maar die kunnen niet genoeg water dragen. Als je weet dat je uren of zelfs dagen gaat fietsen, is het beste drinksysteem logisch.   U kunt het soort capaciteit krijgen, afhankelijk van de lengte van uw reizen en wat u zich kunt veroorloven.

 

ETEN BARS

Je lichaam zal moeten worden bijgetankt na die gruwelijke ritten, en hier komt voedsel om de hoek kijken. Omdat je niet kunt koken terwijl je daar buiten bent; een paar snacks inpakken is het beste wat je kunt doen.

 

FIETSREPARATIEGEREEDSCHAP EN KITS

REPARATIE SET

Zelfs als u een reserveband heeft, kunt u soms gedwongen worden om ze allemaal te gebruiken na een reeks lekke banden. Er is waar een patchkit in het spel komt als je wordt geraakt door een lekke band en je al je reservebanden hebt gebruikt. Met deze kit kunt u uw beschadigde binnenband repareren.

 

BANDENPOMP

Het is duidelijk dat een reservewiel en een patchkit nutteloos zijn als je geen pomp hebt. Hoewel je ervoor kunt kiezen om met een CO2-inflator te gaan, is een minipomp een veel betere optie. Hij kan je in een mum van tijd weer de weg op helpen en je kunt hem vrijwel overal gebruiken.

 

BANDENHENDEL

Hoewel u deze tool aantreft in de meeste multitools die we op de markt hebben, zijn ze niet zo goed als we zouden willen. Dus als je het apart kunt kopen voor je volgende reis, zou dat heel logisch zijn. Met deze tool kunt u uw band gemakkelijk laten repareren.

 

MULTI TOOL

Nooit de deur uit gaan zonder een degelijke multitool? Enkele van de gereedschappen die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat ze worden meegeleverd, zijn een kettinggereedschap, platte schroevendraaiers, de meest voorkomende maat spaakgereedschap, 8 mm inbussleutels en een T25 torx.

 

KETTINGSMEER

Je kunt niet eens beginnen met de voordelen van fatsoenlijk kettingsmeermiddel te schetsen. Wanneer je die serieuze crosscountry-fietsactiviteiten doet, zul je natuurlijk te maken krijgen met stoffige paden of zelfs een lichte bui ervaren, en dit is waar het kettingsmeermiddel in beeld zal komen. U kunt uw fietsketting laten smeren en optimaal laten functioneren, zelfs in de zwaarste weersomstandigheden

  • Mijn keuze : PDL

FIETS ESSENTIËLE RESERVEONDERDELEN

Zelfs als uw fiets splinternieuw is, kunnen er problemen met sommige onderdelen optreden en daarvoor moet u goed voorbereid zijn op eventuele eventualiteiten. Hier zijn enkele dingen die u moet hebben voordat u een lange of zelfs dagenlange rit maakt.

 

RESERVEBUIZEN

Er kunnen daar dingen gebeuren en je wordt geraakt door een lekke band. U mag nooit gaan rijden zonder reserveband. Idealiter wordt u geadviseerd om er minstens twee in te pakken

 

KETTING MASTER LINK

SHIMANO KMC 410N-CL Master Link
SHIMANO KMC 410N-CL Master Link

Je kunt dit eigenlijk gebruiken om een ​​paar vervangingen uit te voeren voor het geval je midden in de rit door een verbroken schakel wordt geraakt. Hiermee kunt u uw reis naar huis voortzetten.

DERAILLEUR HANGER

derailleurhanger

Je kunt je zelfs gaan voorstellen wat dit apparaat kan doen. Het verbuigen of breken van uw derailleurpad is een van de meest voorkomende ongelukken die er zijn. Zorg ervoor dat je een extra hanger hebt als je niet wilt stranden.

 

KETTINGBLAD BOUT

Stronglight Chainset/Chainwheel Bolt/Nut Set 

Vraag het vandaag aan een serieuze mountainbiker en ze zullen je allemaal bij verschillende gelegenheden vertellen hoe ze te maken hebben met problemen met kettingbladbouten. Ze rammelen soms los. Het kan dus handig zijn om een ​​reserve in de verpakking te bewaren.

 

ANDERE PERSOONLIJKE ESSENTIALS

Er is niet echt een aanrader, maar als je ze in je rugzak hebt, kunnen ze je reis echt plezierig maken.

VERPAKKING REGENJAS

Het weer kan soms heel gek worden, en als je weet dat je het grootste deel van je tijd in de bergen zult doorbrengen, is een lichtgewicht, opvouwbare schaal alles wat je nodig hebt. Het houdt je droog en warm in azen waarop je wordt geregend

 

ZONNESCHERM

Zelfs als u weet dat het weer bewolkt wordt, is de beste zonnebrandcrème wat u nodig heeft om lang mee te gaan. Het kan u beschermen tegen die ernstige zonnebrand, naast andere huidaandoeningen.

 

LIPPENBALSEM

Dit is voor de dames, maar ook mannen kunnen dit ding erg handig vinden. Een geweldige lippenbalsem kan je veel helpen als het weer echt droog wordt. Wie wil er tenslotte rondlopen met die gebarsten lippen?

Plaats een reactie